Известие

Collapse
No announcement yet.

Зелена Селения

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

а вредна ли е за алфа 2.0 8 клапана здрав мотор не харчи масло, не тропа... всмисъл маже ли си добре или не е добре да се кара с 20w50
    Добавките, тиксото и телта не ремонтират Вашата кола!!!

Comment

Първоначално публикувано от titanium Покажи съобщение
      а вредна ли е за алфа 2.0 8 клапана здрав мотор не харчи масло, не тропа... всмисъл маже ли си добре или не е добре да се кара с 20w50
      Това масло ще дойде малко тежко на здрав ризник. Доста е гъсто при студен старт. Аз не бих причинил това на двигателя си. Хората са си казали, че HPX е за двигатела аха-аха и да роди.
      145 QV ex.
      146 Boxer TOTAL ex.
      147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Нещо ми се струва че бъркате момчета HPX 20w50 е сива туба със зелени букви ,SELENIA sport е чисто зелена туба 10w60
        Attached Files
        Last edited by dimo; d.m.y г., 17:39.
        sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
          Нещо ми се струва че бъркате момчета HPX 20w50 е сива туба със зелени букви ,SELENIA sport е чисто зелена туба 10w60
          HPX самото масло е зелено на цвят
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

а рацинга е в черна туба

моор инфо ... http://www.flitalia.it/en/fl/compone...od/Itemid,255/
            Attached Files
            Last edited by spe4elist; d.m.y г., 18:02.

Comment

..без да съм 100 % сигурен мисля че зелената туба спорт вече не се прави и е до изчерпване на количествата а рейсинг е неговия наследник ...
              sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                Адаш, зимата няма развъртане тоя колянов вал с туй масло ... личен опит.
                Знам, бе!
                Имах в предвид бусовите мотори и особено дизеловите им вариации!
                Там и хлабината на вала е нормално по-голяма.
                Какаво си мислите, че ги карат с Райсинг ли!?
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

значи час по- скоро да изливаме тоя бляк от колата?

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                    HPX самото масло е зелено на цвят
                    май имаше зеленикъв отенък HPX...ами рейсинга как го определяш ?
                    sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

НРХ е зелено та зелено!

Comment

иначе питах двама механика относно вредността на това масло на здрав мотор макар и на 230000км и двамата казаха идентични неща- вреден би бил за хидр клапани и то по- скоро зимата! иначе е безпредметно да се сменя идните 7000 км (сега е на 3000 колата с това масло)

Comment

май имаше зеленикъв отенък HPX...ами рейсинга как го определяш ?
                          Райсинга има бисерна полупрозрачност, както Голда, но една идея черно!
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

днеска си говорих с едно момче дето си кара колата зиме лете с това масло и твърди, че няма никакви проблеми, нито пък е имал преди с 5на40 да му е горила колата или нещо такова... твърди още, че това масло е идеално за пролетно- летния сезон, заради това, че не се "разкъсвало" както се изрази той от жегите! Зимата колата си палела без проблем, а на -15 правело капка от щеката рано сутрин!

Comment

Колега, зиме-лете мотора трябва да работи около 90 градуса!
                              Простотията със зимно-лятно масло е приключила някъде преди 30-40 години с въвеждането на термостата.
                              Млади хора сте, бе!
                              Аз да ги дрънкам тия простотии....

Comment

mordohy питам, защото на питане дали е вредно да се кара здрав мотор получих отговор, че е вредно и сериозно почнах да се интересувам докато достигнах от доста места, че общо взето голямо значение- нема!

Което е добре, защото пича с 155чката няма да се бърка идните 8000 км за ново масло при положение че НРХ е ново!

идеята ми беше дали е възможно рано сутрин при 10тина градуса (пролетно време) и 20тина (лятно време) с това масло да се получи етап да няма мазане или да не подкача масло или нещо такова, което е неприятно ако ти е здрав мотореткен

Comment

Working...
                                X